Kék hírek, bulvár

2017.01.12. 14:19

Fakarókat és fűrészt is „bevetettek” verekedés közben

Szidalmazták, fenyegették, ütötték egymást a vádlottak, akiket a rendőröknek is alig sikerült szétválasztani.

I. I.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú és három felnőtt férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A fiatalkorú vádlott a bűncselekmény elkövetésekor még 16 éves középiskolás volt, testvére 19, a többiek pedig 26 és 22 évesek. Tavaly június 2-án 16 óra 40 perc körül a két idősebb vádlott a 19 éves, IV. rendű vádlott faddi házához mentek, ahol egy korábbi nézeteltérésük miatt hangosan szidalmazni, fenyegetni kezdték. A IV. rendű vádlott a kerítésen kiugorva a másik két férfi felé indult, majd kölcsönösen ütlegelni kezdték egymást. A verekedésbe beszállt a testvére, a fiatalkorú vádlott is. Közben egyre nagyobb tömeg gyűlt a verekedők köré, mindenki kiabált. A helyszínre érkezett két rendőrjárőr szétválasztotta a négy vádlottat, ők azonban a rendőröket kikerülve, folytatták a verekedést.

Közben ketten is hazafutottak egy-egy fakaróért, hogy szükség esetén használják, a fiatalkorú vádlott pedig egy Stihl fűrésszel a kezében érkezett vissza, amit be is indított és a másik két vádlott felé indult vele. A láncfűrészt csak akkor tette le, amikor a rendőri erősítés is a helyszínre érkezett. A vádlottak kihívó és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy riadalmat és megbotránkozást keltsen.

A vádlottak büntetlen előéletűek, de a 26 és a 19 éves férfiakat korábban szintén csoportos garázdaság bűntette miatt próbára bocsátotta a bíróság. Mivel a 26 éves vádlott ennek hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményt, így vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a másik két felnőtt vádlottal szemben pedig közérdekű munka büntetést, míg a fiatalkorú vádlott próbára bocsátását és pártfogó felügyeletét szorgalmazza az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!