Kék hírek, bulvár

2017.01.04. 17:13

Volt, hogy 100 ezret spóroltak a pénztáros segítségével

Olykor elcsodálkozik az ember azon, hogy a bűncselekmény elkövetői hogyan képzelték el, hogy üzelmeikre nem derül fény.

Ihárosi Ibolya ([email protected])

Történetünk szereplői hamarosan le is buktak. A lopási ügy első rendű vádlottja, egy 22 éves lány, pénztáros volt az egyik szekszárdi áruházban. Három férfi társával is ebben a minőségében ismerkedett meg. A vádlottak abban állapodtak meg, hogy a lány segítségével ingyen jutnak különféle árukhoz. Előfordult, hogy egy „akciót” az interneten beszéltek meg.

Módszereik egyike az volt, hogy az árura egy olcsóbb termék címkéjét ragasztották, vagy a lány átemelte az árut a vonalkód-leolvasó felett. A harmadik módszer szerint pedig a fizetendő összeget az I. rendű vádlott sztornózással törölte. Ily módon a II. III. és a IV. rendű vádlott vagy kevesebbet, vagy pedig egyáltalán nem fizetett az áruházból kivitt árukért.

A lány közreműködéséért időnkét pénzt, összesen mintegy 12 ezer forintot, vagy valamilyen árucikket, például hajvasalót kapott a többiektől.
2015 július 23-án történt a „próbavásárlás”, amikor a IV. rendű vádlott olcsóbban, vagy ingyen szerzett meg például egy hajvasalót, 5 darab öt literes étolajat, egy csomag földimogyorót, fürdőruhát, kilós kávét, nappali arckrémeket összesen 136 ezer 541 forint értékben.

Július 25-én öt alkalommal loptak a módszereket variálva, de alkalmanként sokkal kisebb összegekben. Harmincegyedikén háromszor látogatták meg az áruházat, kétszer 50 ezer, egyszer több mint 100 ezer forintos összeget „megtakarítva” maguknak. A kedvenceik közé tartozott a csokoládék mellett az 5 literes étolaj. Utóbbit nyilvánvalóan olcsóbban el is adtak. A lopkodással okozott kár nem térült meg.

A bíróság az I. rendű vádlottat 150, a II. és III. rendűt 50-50, a IV. rendű vádlottat pedig 90 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!