Kék hírek, bulvár

2017.05.02. 16:45

130-cal, ittasan, jogsi nélkül vezette árokba az autót

A gépkocsi vezetője nyolc napon belül gyógyuló zúzódást, az utasa viszont a zúzódás mellett csigolyatörést is szenvedett.

I. I.

Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 20 éves naki férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt ellene és szintén 20 éves kocsolai társa ellen, közölte dr. Kiss Yvette, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Tavaly november 26-án este a vádlottak Kaposváron voltak egy baráti összejövetelen, ahová ismerősük német rendszámú gépkocsijával érkeztek. Ismerősük nem, de a vádlottak ittak az este folyamán. Hajnali 4 óra körül érkeztek meg a kocsolai vádlott házába, és mindhárman ott aludtak. Másnap reggel 7 óra körül a két vádlott ismét italozni kezdett, majd a gépkocsi tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül az autóval a helyi dohánybolthoz mentek, majd visszaindultak a házhoz.

Ennek során az enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló naki vádlott, akinek jogosítványa sincs, mintegy 130 km per óra sebességgel vezette az autót. A gépkocsi a menetirány szerinti bal oldali füves csapadékvíz-elvezető árokba csúszott, és a jármű elejével nekiütközött az árkot átívelő kapubejáró beton oldalának.

A baleset következtében az utas csigolyatörést és zúzódásokat szenvedett. A gépkocsi vezetőjének nyolc napon belül gyógyuló zúzódása keletkezett. Az autó vezetője esetében felfüggesztett börtönbüntetést, a közúti járművezetéstől határozott időre eltiltást, míg a másik vádlott esetében pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza az ügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!