Kék hírek, bulvár

2017.05.09. 18:42

Engedély nélkül tartott pisztollyal lövöldözött

Egy 66 éves férfi két év börtönbüntetésre ítélt a Szekszárdi Járásbíróság, mert a volt TOTÉV ipartelepen tüzelt engedély nélkül tartott fegyverével.

Ihárosi Ibolya ([email protected])

Bűnösnek mondott ki egy 66 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság lőfegyver engedély nélkül tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettében és ezért két év börtönbüntetésre ítélte. A büntetés végrehajtását azonban a bíróság három év próbaidőre felfüggesztette. Ha a szabadságvesztés mégis végrehajtásra kerülne, akkor a férfi a büntetés kétharmad részének, de legkevesebb három hónapnak a letöltése után helyezhető feltételes szabadságra. Ez esetben be kell számítani az előzetes letartóztatásban töltött időt. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A fegyverviselési engedéllyel nem rendelkező, büntetlen előéletű férfi az elmúlt évben Budapesten a Józsefvárosi piacon, ismeretlen személytől vásárolta a lőfegyvert és hozzá 12 lőszert.

A vádlott tavaly november 12-én 17 óra körüli időben a saját tulajdonában lévő telephelyről hét lövést adott le a pisztolyból. Ezek közül két lövedék az ingatlan bejárati ajtajába, négy pedig a bejárati ajtótól egy betéti társaság tulajdonában lévő alumíniumlemezzel burkolt konténer iroda falába csapódott. Egy lövés pedig a két telket elválasztó drótkerítés beton talpazatát érte. A vádlott a bűncselekménnyel a betéti társaságnak 7600 forint rongálási kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg. Személyi sérülés nem történt.

A szakértői megállapítás szerint a nyomozás során lefoglalt házilag visszaélesített pisztoly a vonatkozó törvény értelmében lőfegyvernek tekinthető. Az üzemképes fegyver csőfuratából kilőtt lövedék az emberélet kioltásához elegendő mozgási energiával rendelkezik. A fegyver és a maradék lőszer elkobzásáról is rendelkezett a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!