Ez történt a hétvégén

2022.05.16. 13:19

A lakóépület tetőszerkezete és több helyisége égett

Három jelentősebb tűzesethez és egy műszaki mentéshez riasztották a hétvégén a megye tűzoltóit.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Dombóvári HTP)

Pénteken délután, Tamási külterületén egy kisteherautó motortér-szigetelése kigyulladt. Kiérkezés előtt a tulajdonos a tüzet eloltotta, a tamási önkormányzati tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a járművet - tájékoztatott a megyei Katasztrófavédelem.

Szombaton délután Hidason, a Rákóczi Ferenc utcában egy 130 m2 alapterületű, könnyűszerkezetes lakóépület tetőszerkezete, több helyisége és berendezési tárgyai égtek. A káresethez nagy erőkkel vonultak a bonyhádi, szekszárdi és véméndi hivatásos, valamint a bonyhádi önkéntes tűzoltók és a tüzet összesen hat vízsugárral, és kéziszerszámok segítségével, légzőkészülékben oltották el.  Az épületben élő három személy lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz költözött.

Ezen kívül szemét égett szombaton este Szekszárdon, az Ebes pusztánál. A szekszárdi egységek a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Egy személyautó és egy 28 személyes, de utasokat nem szállító busz ütközött szombaton este Dombóváron. Az ütközés következtében a busz árokba csúszott. A dombóvári egységek áramtalanítást végeztek. Továbbá egy felújítás alatt álló családi ház egyik fala kidőlt vasárnap délben Aparhanton. Sérülés nem történt és az épület lakható maradt. A bonyhádi önkéntes és hivatásos tűzoltók az épületrészt körbekordonozták. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!