Közélet

2008.02.25. 13:48

Dr. Toller László jogosan kapta tiszteletdíját és költségtérítését

Bűncselekmény hiányában megszünteti a nyomozást dr. Toller László tiszteletdíjának ügyében a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság bűnügyi osztálya. Mint dr. Horváth Péter osztályvezető-helyettes elmondta, a nyomozás során megállapították, hogy a törvények szerint járt a képviselőnek tiszteletdíj és a költségtérítés.

Ihárosi Ibolya

Csalást ugyanis az követ el akit mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz. Dr. Toller László állapotával kapcsolatban azonban mindenki tisztában volt, a csalás tehát szóba sem jöhet. Köztudott, hogy a volt pécsi polgármester közlekedési balesete, 2006. június 9-e óta kómában van. Igen joghézagos a terület, tette hozzá dr. Horváth Péter. A tiszteletdíj és a költségtérítés kifizetésének a vagyonbevallás a feltétele. Hogy a vagyonbevallás megérkezett azt a parlament illetékes bizottsága állapítja meg. Hosszabb betegség esetére például semmiféle előírás nincs a törvényekben. Az Alkotmány is csak arról rendelkezik, hogy meddig képviselő a képviselő. Négy feljelentés is a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányságon landolt. A Deport 56 hűtlen kezelés miatt tett bejelentést. Ezt illetékesség hiányban nem vizsgálták, megküldik az ügyben illetékes budapesti rendőrkapitányságnak. A három névtelen feljelentés egyike az Országos Rendőr-főkapitányság e mail címére érkezett, másik kettő pedig ügyészi szervhez. Ezekben az ügyekben a pécsi és baranyai rendőrség, valamint az ügyészségek elfogultságot jelentettek be, lévén, hogy dr. Toller László Pécs polgármester volt. Ezért jelölték ki a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányságot, és a Szekszárdi Városi Ügyészséget. A nyomozást megszüntető határozatot a rendőrség a napokban megküldi az ügyészségnek. Mint ismeretes, az idén már nem adta be a lépviselői vagyonbevallást Toller László felesége, így a tiszteletdíjat sem folyósítja az országgyűlés hivatala.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!