Közélet

2008.02.29. 09:02

Megtárgyalnák problémájukat a romák a Magyar Gárdával

Bár bízik abban, hogy bírósági döntés születik a Magyar Gárda megszüntetéséről, tárgyalni is hajlandó lenne a szervezet tagjaival Sárközi János József.

Budavári Kata

A Tolna Megyei Nemzeti és Etnikai Kisebbség területi koordinátora a szekszárdi sajtótájékoztatón beszélt erről. Sárközi János József ugyanakkor kikérte magának azt az általánosítást, mely a gárda honlapján szerepel, és amely szerint különbség van magyar és magyar között, már csak azért is, mert a romák többségükben szociális segélyekből élnek. A koordinátor úgy véli, a roma társadalom többsége integrálódni kíván, és munkából szeretne megélni. Kalányos János, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke ehhez azt is hozzátette, hogy elítélik azokat, akik bűncselekményt követnek el, de roma bűnözés nem létezik. Megkerestük Simon Zsoltot, a Gömbös Gyula zászlóalj kapitányát, aki nem kívánta kommentálni a sajtótájékoztatón elhangzottakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!