Közélet

2008.04.10. 21:14

Ezzel a hallal sem szívesen úszkálna egy tóban! Nézze meg!

Úgy tűnik Tolna megyében valósággal teremnek az óriási méretű harcsák. Szinte éppen csak, hogy beszámoltunk a Fadd-Domboriban harcsázó Dobó Szabolcs hatalmas fogásáról, máris újabb rekord méretű halról adhatunk hírt. Sosem fogtak még akkora bajuszost a sötétvölgyi horgásztavon, mint Mészáros Sándor vasárnap este.

Steiner Viktor

A sötétvölgyi horgásztó 30 éves fennállása óta a legnagyobb szürkeharcsát fogta ki Mészáros Sándor a Közalkalmazotti Horgászegyesület pecása. A hatalmas hal 58, 2 kilót nyom, hossza pedig 198 centiméter – tudtuk meg Gecse Lajostól, a Tolna Megyei Horgász Egyesületek Szövetségének elnökétől. A fogás reményében Mészáros Sándor élő kárászt használt csaliként az elmúlt vasárnap, amikor este nyolc óra után horgára kapott a harcsa. A bajuszos és a horgász tizenöt percen át fárasztották egymást, míg végül az utóbbi került ki a csatából [caption id="" align="alignleft" width="244"] Mészáros Sándor
[/caption]győztesen. A horgászt egy társa, Lapos Csaba is segítette a kapitális hal kifogásában. Mészáros Csaba azt is elárulta az óriási hal fejéből emléktárgy válik, míg húsából finom falatok készülnek. A horgász egyébként állítja: a rekord méretű halnak még sok társa akad a tóban.

Hogy ez így van-e, az akár a tavon április 18-19-én megrendezendő éjszakai harcsafogó versenyen is kiderülhet, amelyre természetesen a fogására méltán büszke horgász is benevez. Gecse Lajos elmondta: egyre több megyei horgászvízről érkezik jelzés a szürkeharcsák remek kapási kedvéről. Csak a szálkai víztározón 17 harcsát fogtak az elmúlt tíz napban. Súlyuk három és negyven kilogramm között változott. Mint azt tegnap (szerdán) megírtuk, a 23 éves Dobó Szabolcs is óriási, még a fentinél is nagyobb harcsát fogott szintén vasárnap, és ugyancsak kárász csalival Fadd-Domboriban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!