Közélet

2008.06.06. 16:07

Nyilatkozatháború a Fidesznél: az elnök és az alelnök is elhatárolódik

Potápi Árpád, a Fidesz Tolna megyei szervezetének elnöke elhatárolódik Illés Zoltán kijelentésétől, aki csütörtökön úgy nyilatkozott: az ellenzéki párt nem támogatja az sem a paksi atomerőmű bővítését, sem a bátaapáti huilladéktároló építését.

TEOL

Potápi Árpád és Tóth Ferenc, a Fidesz megyei elelnöke ma egy sajtótájékoztatón reagált a nyilatkozatokra. Potápi Árpád elmondta, az Paksi Atomerőmű üzemidejének meghosszabbítását, és a bátaapáti kis- és közepes radiaktivitású hulladéklerakó építését a jobboldali párt nemcsak a megyében, de parlamentben is teljes mellszélességgel támogatta.
Tóth Ferenc kiemelte, a köztársasági elnökkel egyet értenek abban, hogy takarékoskodni kell az energiával. Éppen ezért van szükség az atomerőműre, mert a paksi reaktorok állítják elő Magyarországon a legolcsóbban az energiát. – Ezért fontos az üzemidő hosszabbítás, és esetlegesen a közeljövőben az új blokkok építése – húzta alá Tóth Ferenc.

Nézzen képeket a bátaapáti hulladéktárolóról!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!