Közélet

2008.09.29. 20:59

Lőttek és főztek - fotók!

Főként a rendőrség és más fegyveres testületek tagjai vettek fegyvert a kezükbe, de civilek – köztük a Tolnai Népújság munkatársai – is próbára tették magukat.

Vida Tünde

Az IPA Magyar Szekció Paksi Szervezete az egykori rendőrkapitány, dr. Oláh László emlékére tizenegyedik alkalommal hirdetett lőversenyt. Mivel maga a kapitány is nagy gourmand volt, és egyébként is, étel is kell ott, ahol népes társaság van, főzőverseny is társul a lövészethez. Sertéspörkölt készítésében remekelhettek a csapatok, a lövészet terén pedig attól függően, hogy hivatásszerűen forgatják-e a fegyvert szituációs lövészet várt rájuk, vagy kispuskával lőhettek céltáblára.

A fakanállal a gerecsei IPA csapata bánt legjobban, második Bencze Gyula, harmadik a nagydorogi polgárőrség lett. A gombával, babbal megbolondított ezüstérmes pörköltet az újságíró gárda is nagyra értékelte. Ami a lövészetet illeti a fegyveres testületek legjobbja a PA Zrt. biztonsági őreinek válogatottja lett, a női csapatversenyben Győrbe került az aranyérem. Az egyéni női versenyt Juhász Éva, a férfi egyénit Farkas Roland nyerte. A legjobb paksi Feil Péter lett, aki bronzérmet szerzett. A kispuska kategóriában csapatban az ARRABONA vegyes válogatottja férfiaknál Bozsóki Attila, nőknél Lőrincz Józsefné nyert. A Tolnai Népújság mundérjának becsületét F. Kovács Éva mentette meg bronzérmet érő szereplésével.


[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!