Közélet

2008.09.15. 19:24

Lovagi torna gyarapítja a látványosságok sorát Pipo várában

Luxemburgi Zsigmond és Hunyadi Mátyás volt a két főszereplője a Reneszánsz Év legutóbbi, múlt szombati rendezvényének Ozorán.

TEOL/Sz.Á.

A két uralkodó alakját Csukovits Enikő és Tringli István történészek idézték meg. Zsigmond udvarához tartozott – Ozorai Pipo mellett – az a Hunyadi János is, akinek fia, Mátyás az ország egyik legjelentősebb uralkodója lett. Így kapcsolható egymáshoz a lovag, a Törökverő és az Igazságos. A Reneszánsz Év ozorai záró programja most szombaton lesz a várban. Dobó Ágota, a Nemzeti Műemlékek Gondnoksága igazgatóhelyettese elmondta, hogy ez alkalommal is számos érdekesség várja a közönséget. Ozorai Pipo hazájáról, Firenzéről, illetve a városállam és Magyarország kapcsolatáról Teke Zsuzsa történész tart előadást. Sztárvendégként Szarka Gyula, a Ghymes együttes frontembere mutatkozik be új lemezével. A látványosságok sorát gyarapítja a reneszánsz lovagi torna, a lovagok párbaja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!