Közélet

2008.09.02. 13:37

Nagyon rosszul jár, akinek svájci frankban felvett hitele van

Címkék#pénzügyek

Rossz hír a svájci frankos hiteleseknek: a 7. hónapban a forinthitelek közül a folyószámlahitelek kamatlába rekordszintű 22,83 százalékra nőtt – derül ki a Magyar Nemzeti Bank jelentéséből.

TEOL

A fogyasztási hitelek kamatlába közben mintegy hét százalékosra csökkent. A lakáshitelek viszont rekordszintre drágultak. Évesített kamatlábuk 5,03 százalékra, hitelköltség-mutatójuk 7,05 százalékosra nőtt. Ez a Monetáris Tanács 2005 óta vezetett statisztikájának legmagasabb értéke. A forintbetétkamatok csökkentek a hónapban. A látra szóló betétekre 2,71 százalékot, az egy éven belül lekötöttekre 7,35 százalékot fizettek. Sokkal, 2,16 százalékkal 6,58 százalékra zuhant az egy és két év közötti lejáratú betétek kamata. A hosszabb távú lekötésekre 4,34 százalékos kamatot adtak a bankok. Az euróalapú lakáshitelek kamata és költsége, akárcsak az eurobetétek kamata, csökkent. A folyószámla- és a fogyasztási hitelek drágultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!