Közélet

2008.09.13. 18:25

Szeretet lángja: Rávilágít a másság elfogadásának fontosságára

Harmadik alkalommal lobbant fel tegnap Szekszárdon a Szeretet Lángja. A szervezők ezzel próbálják meg elősegíteni a mássággal és segítséggel élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi befogadását a velük foglalkozó szervezetek.

Hargitai Éva

Ennek érdekében közel 30 fellépő csoport, azaz több mint háromszázan mozdultak meg idén a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete szervezésében. Az érdeklődésre nem lehetett panasz, hiszen nagy volt a nyüzsgés a Garay téren, sokan érdeklődtek a programok iránt. - Magyarországon 40 000, Tolna megyében pedig 1860 súlyos fogyatékos látássérült ember él, sokan nagyon nehéz helyzetben. Az ő életük megsegítése érdekében is szeretnénk felhívni rájuk a figyelmet - mondta Kovács Lászlóné, a szervezet elnöke.

A figyelem felkeltéshez, a nagyérdemű szórakoztatásához az 5. számú általános iskola gyógypedagógiai tagozatának diákjai is hozzájárultak, akik verssel, énekkel és aerobiccal készültek az alkalomra. [caption id="" align="alignleft" width="300"] Több mint 30 csoport lépett fel a Szeretet lángja szekszárdi rendezvényén Fotó: Kiss Albert
[/caption]  Köztük Lázár Georgina is, aki nagyon örült a fellépés lehetőségének, de a többiek produkcióját is szívesen meghallgatta. Bár a gyerekek kicsit meg voltak szeppenve, pedagógusaik azt is elárulták, nagyon jól viszonyulnak az elesettekhez, gyengébbekhez, könnyen elfogadják a másságot, és segtőkészek. A rendezvény is elsősorban az ő korosztályukat, azaz a fiatalabbakat célozta meg, hiszen a szervezők szerint fontos a tolerancia, az elfogadás korai szocializációja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!