Közélet

2008.09.09. 17:04

Új fegyverrel harcolhatnak a tüzek ellen Pakson

Címkék#Paks

Egy nyolc köbméteres vízszállítóval gazdagodott a paksi hivatásos tűzoltóság. A jármű értéke megközelítőleg 70 millió forint.

Vida Tünde

A jármű árának 20 százalékos önrészét a paksi önkormányzat biztosította, a többit pályázaton nyerték el. A pályázatot öt éve nyújtották be a paksiak, a siker most jött. A vízszállító jármű ott jelent majd komoly segítséget, ahol nincs vízhálózat, tűzcsap, viszont nagy a vízigény. Ilyenek például avar, erdő, vagy cserjetüzek. A jármű nyolcezer liter vizet képes szállítani. Ez a mennyiség jóval több, mint amennyit két tűzoltó gépjárműfecskendő vihet.

A paksin kívül Tatabánya és Szolnok tűzoltósága gazdagodott hasonló autóval, néhány szervezet pedig magasból mentővel. Az új járműveket az önkormányzati és területfejlesztési miniszter, dr. Gyenesei István adta át Budapesten. Bán Attila tűzoltó parancsnok elmondta, a jármű az állomány szükséges gyakorlati felkészítése után csatarendbe is áll.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!