Közélet

2008.10.14. 18:14

Tűz ütött ki kedden a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában

Tűz ütött ki kedden a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola és Grundschule udvarán. A gyermekek és pedagógusok az előírásoknak megfelelően cselekedtek, majd pánik nélkül végignézték, amint a tűzoltók szakszerűen és gyorsan megfékezték a lángokat.

TEOL/Sz.Á.

[caption id="" align="alignleft" width="290"] A tűzoltók...
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="290"] ...szakszerűen
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="290"] ...oltották el
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="290"] ...a lángokat
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="290"] ...a gyerekek
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="290"] ..nagy örömére
[/caption]

A vészhelyzet szerencsére csak imitáció volt: azzal a céllal rendezték meg, hogy ha netalán valamilyen csapás éri az intézményt, abban az esetben is mindenki tudja, mi a teendője. – Az úgynevezett prevenciós nap keretében a megelőzésről adtunk ismereteket az intézmény kisdiákjainak és oktatóinak –közölte Borda Károly alezredes, a szervezést végző megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szekszárdi polgári védelmi kirendeltségének vezetője. – Az iskolában nemcsak technikai bemutató zajlott: hat helyszínen tartottunk előadást, áttekintettük többek között a kimenekülés, a kitelepítés és az elzárkózás megkövetelte tennivalókat. A nap során több mint négyszáz kisgyermeket és mintegy hatvan felnőttet készítettek fel, így a megye egyik legnagyobb megelőzéssel kapcsolatos eseménye volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!