Közélet

2009.03.06. 18:19

A technikai és a személyi feltételek is jók a paksi tűzoltóságnál

Címkék#Paks

Sikeresnek értékelte az elmúlt évet Bán Attila, a Paksi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság (HÖT) parancsnoka. Ez volt az első év, amit parancsnokként eltöltött a paksi HÖT élén, amelynél – mint elmondta – az övén kívül is számos személyi változás történt.

TEOL/V.T.

Megújult a „vezérkar”, s ez pozitív változásokat hozott, tette hozzá. Az állomány is cserélődött, tizenhét újonccal gyarapodtak tavaly. Nekik sikerült integrálódni, és a szükséges alapképesítéseket is megszerezték, de idén további képzésüket tervezik. Szeptemberben újabb három kolléga csatlakozik, velük válik teljessé az állomány.

Bán Attila szerint a technikai felszereltséget illetően semmi okuk panaszra. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően folyamatosan fejlesztik a gépparkot, s karban tartják járműveiket, berendezéseiket. Tavaly szintén a város segítségével egy vízszállító járművet sikerült beszerezniük. Ez 9000 liter vizet képes szállítani, ami komoly lépés a térség számára, fogalmazott Bán Attila.

A tűzesetek száma kevesebb volt, mint az előző évben, de még mindig több mint a műszaki mentéseké, ami kissé eltér a megyei átlagtól. Mácsai Antal a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője rámutatott, hogy annak ellenére, hogy a feladatok szaporodnak, az anyagi lehetőségek pedig szűkülnek, mind a paksi, mind a többi tűzoltóság eredményes munkát végzett 2008-ban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!