Közélet

2009.03.05. 13:54

Felháborodott romák jelentek meg a Jobbik és a gárda fórumán

Felháborodott romák jelentek meg a Jobbik és a gárda közös szerdai fórumán. Mint azt megírtuk, az összejövetelt a gazdasági világválsággal kapcsolatosan szervezték, ám a beszélgetés hamar irányt váltott.

TEOL

Információink szerint már a fórum alatt is több roma jelent meg az épület előtt, akik hangot adtak nemtetszésüknek. A TEOL.hu úgy tudja, hogy a rendezvény végén a művelődési ház előtt megjelent egy lesötétített kocsi, valamint egy mikrobusz is, amelyben romák ültek. A járművek utasai hangos szóval bírálták a szervezőket és a résztvevőket. Úgy tudjuk, az egyik kocsi utasa életveszélyes fenyegetéssel illette az egyik fórumozót. Komolyabb incidens végül azonban nem történt.


A fórumon elhangzottakról, illetve az azt követő eseményekről holnap (péntek) fejti ki hivatalos véleményét a Cigány Kisebbségi Önkormányzat.

Mint azt korábban már megírtuk, a fórumot eredetileg a gazdasági világválsággal kapcsolatban szervezte a Jobbik és a Magyar Gárda. Tóth Endre a Jobbik tagja előbb cigánybűnözésről, majd pontosítva, cigány bűnözőkről beszélt. Kiszl Tibor a gárda megyei kapitánya pedig kijelentette, hogy gyűlöli a cigányokat, igaz nem mindegyiket, csak melyik őt vagy embertársát bántja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!