Közélet

2009.04.09. 09:45

A Fidesz felszámolná az esztelen szabályokat

A mezőgazdaság társadalmi szerepének megerősítésében látja a FIDESZ MPP Gazdatagozata a magyar mezőgazdaság jövőjét mondta Font Sándor, a tagozat vezetője az országgyűlés szakbizottságának elnöke Szekszárdon.

TEOL/I.I.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Font Sándor (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

A földet művelők ugyanis ingyen gondoskodnak a természeti környezet megóvásáról. Az előadó gazdák előtt beszélt nem nagy elismeréssel az uniós tagság hatásáról a mezőgazdaság jelenére és jövőjére. Elemző előadásában a kibontakozás alapjának nevezte két nemzeti kincsünk, a termőföld és a víz megtartását és megóvását. Utóbbi kettő Európában egyedülálló komparatív előnyt biztosít hazánknak.

A csatlakozás óta eltelt öt évben, a latifundiumokra, multinacionális kereskedelmi láncokra épülő mezőgazdasági politika elérte, hogy Magyarország nettó élelmiszerimportőr lett Európa élelmiszerkamrájából – mondta az előadó. Mindehhez hozzájárul az uniós támogatások igazságtalan elosztása, a nemzeti hozzájárulás lefaragása. A Fidesz mindezzel szemben a családi gazdaságokat, a kis élelmiszerfeldolgozó üzemek újraélesztését, az esztelen szabályok felszámolását támogatja a kistérségi, minőségi élelmiszer-ellátás mellett. Mindez megduplázhatja a mezőgazdasági munkahelyek számát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!