Közélet

2009.04.24. 16:20

Betörnének a gyógynövénypiacra

Csak a gödör ásását érdemes felülről kezdeni, minden mást alulról, fogalmazott Molnár József, a Szekszárdi Növény Zrt. fejlesztési igazgatója.

Vida T.

A korábban növényvédőszer és vetőmag forgalmazással foglalkozó cég új, zöldség és gyümölcsfeldolgozást, kereskedelmet érintő üzletágát jellemezte így Tengelicen egy konferencián. Elmondta, hogy a térségben hagyományai voltak a termesztésnek, de az ágazat most romokban hever. Egy-két sikeres kezdeményezés van, elszigetelten. A Szekszárdi Növény Zrt. a „Zöldség-Gyümölcs Falu Város” nevet adta programjának, ami egy feldolgozó üzem indításával kezdődött Faddon.

Tíz, csökkent munkaképességű állástalan ember talált itt megélhetésre. A vállalat konzorciumot hozott létre partnereivel, hogy hosszú ideje munka nélkül lévőket képezzenek, fiatal diplomás mezőgazdászoknak gyakorlati helyet biztosítsanak. A gyümölcs felvásárlása és egy részének feldolgozása mellett rövidesen a gyógynövény piacon is megjelenik a cég.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!