Közélet

2009.04.16. 07:42

Gyorsan döntött a testület Pakson

Szokatlanul gyorsan, röpke egy óra alatt „lezongorázta” az áprilisra esedékes döntéseket a képviselő-testület szerda délután.

Vida T.

Intézményi beszámolóról, pénzmaradvány felhasználásáról tárgyalt, néhány rendeletét módosította, kitüntetéseket adományozott. Vitát egyik előterjesztés sem gerjesztett.

Miként Hajdú János Paks polgármestere kifejtette, tízmilliárd forint körül volt a múlt évi költségvetés főösszege, és százmillió forint a pénzmaradvány. Ebből ötvenmillió kötött felhasználású, a többivel szabadon gazdálkodhatnak.

A testület egyhangú szavazással úgy döntött, hogy részt vesz az Önkormányzati Minisztérium pályázatán, amely a települések tulajdonában lévő sportlétesítmények felújítását hivatott segíteni. A PSE ökölvívó csarnokának nagyon rossz állapotban lévő tetőszerkezetét szeretnék rendbehozni. A munka, amely tartalmazza a födém szigetelést és a világítás korszerűsítését, 23 millió forintot kóstál, amiből 10 millió a remélt támogatás.

Módosította a képviselő-testület a hagyományos technológiával épült lakások energiatakarékos felújításának támogatására vonatkozó rendeletét, mert késik az állami pénz. Idénre egyébként harmincmillió forintot különített el a célra a paksi önkormányzat. A keretre a módosítás miatt április helyett szeptemberig lehet pályázni.

Zárt ülésen úgy döntött a testület, hogy Németh Lászlóné és Hartmann József nyugdíjba vonuló iskolaigazgatókat Gyermekeinkért díjjal, Koloh László tűzoltó zászlóst Paks város közbiztonságáért díjjal jutalmazza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!