Közélet

2009.04.28. 16:10

Korszerűsítik a dombóvári tűzoltólaktanya fűtési rendszerét

Címkék#dombóvár

A város képviselő-testülete hétfői ülésén jóváhagyta a dombóvári tűzoltólaktanya teljes fűtéskorszerűsítésére tett előterjesztést, így hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.

TEOL/H.E.

A fejlesztés időszerű, hiszen eddig tartályos gázzal fűtötték az épületet, ami az egyik legköltségesebb megoldás. Az új tervek alapján megszüntetik a központi kazánházat, és így a 68 méter hosszú föld alatti vezeték is feleslegessé válik, amely 10 százalékos energiaveszteséget eredményezett. A földgáz bevezetésének köszönhetően elegendő két korszerű fűtőblokk elhelyezése a főépületben. Ezekhez kapcsolódnak majd az új fűtőtestek. A korszerűsítésre négy ajánlat érkezett, közülük Márton Zoltán helyi vállalkozó terveit fogadták el.

A fejlesztés várhatóan 9 millió 640 ezer forintból készül el, illetve ehhez még hozzájárul a földgáz csatlakozásért fizetendő nagyjából 230 ezer forint. Dr. Farkas-Szabó András jegyző elmondta, hogy a korszerűsítés költségei várhatóan négy éven belül megtérülnek, ugyanis a földgázra való átállás önmagában 38, 3 százalékos megtakarítást jelent a laktanyának. Hozzátette, hogy a kiadásokhoz Szabó Jenő tűzoltóparancsnok nem kért az önkormányzattól anyagi támogatást. A korszerűsítést korábbi pénzmaradványokból fedezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!