Közélet

2009.04.08. 08:02

Száz éves a tudomány és a hit bástyája

Száz éve épült a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium főépülete. Ezt ünnepelték kedden a diákok és az intézmény dolgozói a város lakóival együtt a művelődési házban.

R. T.

Ónodi Szabolcs, a gimnázium igazgatója elmondta, egy ilyen eseményről méltón meg kell emlékezni, hiszen több ezer ember alma matere az épület. Olyan fiatal tehetségek, elismert, sikeres szakemberek kerültek ki az iskola padjaiból, mint a Talentum-díjas Nusser Zoltán neurobiológus és ifjabb Katz Sándor fizikus, akik tovább növelték az iskola hírnevét. 


- Az alapítóokiratban foglaltakat, miszerint "Legyen a tudománynak és a hitnek bástyája", megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobban betartani - mondta az igazgató. Az ünnepségen a gimnázium építésének történetét az iskola diákjai színpadra vitték, mintegy hetven archív, kivetítőn mutatott képpel szinkronba hozva. Ezt követően a Pécsi Kamarakórus adott hangversenyt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!