Közélet

2009.04.03. 19:27

Tizenkétmillió forintot kölcsönöznek saját cégüknek

Címkék#dombóvár

Tizenkétmillió forint kamatmentes tagi kölcsönt nyújt az önkormányzat a Dombóvári Nonprofit Kft.-nek.

TEOL/I.K.

A társaságot a közelmúltban azzal a céllal hozta létre az önkormányzat, hogy településfejlesztési közfeladatokat lásson el. A szervezet felelős többek között a város két nyertes és az öt első fordulón sikeresen túljutott uniós pályázatának zökkenőmentes megvalósításáért. Elsőként a Kórház utcai és a Hunyadi téri közelekedési csomópont átépítése kezdődhet meg.

Ezek megvalósításához az önkormányzat a projektmenedzseri feladatok ellátására nem kap támogatást. A feladatokat e két pályázat esetében a kft. díjmentesen végzi, a többi pályázatnál a díj része a támogatásnak. A kft.-nek viszont gondot jelent, hogy a projektek menedzsmentköltségeihez csak a támogatási szerződések megkötését követően juthat hozzá. Ennek áthidalására ítélte meg a kamatmentes tagi kölcsönt a képviselő-testület. A kft. pedig vállalta, hogy 2010 május végéig törleszti a tartozást. n I. K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!