Közélet

2009.05.25. 12:08

A szívbetegekért futja be a fél országot az úszóbajnok

Egészség, szeretet és béke. Ezen értékek fontosságára hívta fel a figyelmet ifj. Schirilla György tegnap Szekszárdon, miután beérkezett a Garay térre. Pontosabban befutott, hiszen az ismert sportember jótékonysági futással igyekszik segíteni a szívbeteg gyermekeknek.

TEOL/Sz.Á.

Az országos, négy megye harmincnyolc települését átfogó kezdeményezés kiinduló állomása Szekszárd, Schirilla György hétfőn 9 órakor az 5. számú Általános Iskola előtti területről startolt. Nem egyedül, hiszen mintegy harminc iskolás loholt mellette nagy elszántsággal. A Garay téren ugyancsak gyermekek várták – futásra készen – a sportolót, aki magával hozott egy bodzaágból készített kopjafát is. Erre kötötte fel dr. Haag Éva alpolgármester azt az emlékszalagot, mely az út végén – tehát a fővárosi Gottsegen György Kardiológiai Intézetnél – már sokadmagával leng a fa csúcsán.

Ifj. Schirilla György elmondta, hogy annak idején saját kislánya ugyancsak szívbetegséggel küzdött, műtétre is szükség volt. A beavatkozás, köszönhetően a kiváló orvosoknak, teljes sikerrel járt, gyermeke ma már tornászbajnok. A téren töltött utolsó percekben a sportember emléklapot adott át a távot vele együtt teljesítő nebulóknak, majd haladt – futott – is tovább, Szedres felé.

Ezek is érdekelhetik