Közélet

2009.05.20. 09:02

Egy év fejlesztéseit mutatták be

Címkék#pénzügyek

A településen és annak részeként Alsóhetényben összesen 36 millió 300 ezer forint értékben történtek fejlesztések az elmúlt esztendőben.

I. N.

A 2008-ban megkezdett és tavaly vagy idén befejezett beruházásokat május 13-án mutatta be Markovics Géza a polgármester. A megvalósult beruházások közül kiemelte többek között az orvosi rendelő komplex akadálymentesítését, a Kossuth Lajos utca és a Széchenyi köz burkolatának felújítását.

Hangsúlyozta, hogy a település legkisebbjeinek is kedvezett az elmúlt időszak, hiszen az óvoda épületére új tető került és egy új falubusz segítségével kényelmesen utazhatnak a gyerekek.

Az Alsóhetényben megvalósult fejlesztések egyike a temetőbe vezető út betonozása volt, a másik a templom tetőszerkezetének felújítása. A templom teljes rekonstrukcióját is szeretnék megvalósítani, erre már benyújtottak egy pályázatot, amely jelenleg elbírálás alatt van.

Tóth Gyula országgyűlési képviselő a fórumon tartott beszédében elmondta, hogy az összefogás már 2002 óta jellemző Kapospulára. A civilek, a vállalkozók, a hivatal dolgozói és a pályázatírók is mind a kitűzött célok megvalósítása érdekében dolgoznak. A folyamatos munka pedig tükröződik a falu látványos fejlődésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!