Közélet

2009.07.16. 13:12

Negyedmilliárd forintból újulnak meg az utak Pakson

Majd’ negyedmilliárdnyi útfelújításba fog az önkormányzat. A közbeszerzési eljárás befejeződött, kiválasztották a kivitelezőket, akikkel ünnepélyes keretek között pénteken aláírják a szerződést.

TEOL/V.T.

Hajdú János polgármester elmondta, három utcát hoznak rendbe, ezek mindegyikét a Soltút Kft. nyerte el, bár külön-külön hirdették. A dunakömlődi Csárda utca a legjelentősebb, 130 millió forintba kerül, az út mellett járda, parkoló és ivóvízhálózat rekonstrukció is tartozik bele. Ugyancsak összetett feladatot jelent a Jókai utca felújítása, utat, járdát, zöldfelületet hoznak rendbe, illetve korszerűsítik a közvilágítást. Mindez 57 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. A Váci Mihály utcában 12,7 millió forintos munkát kell elvégeznie a Soltútnak, ez több mint tucatnyi parkoló kiépítését jelenti a polgármesteri hivatal mögötti utcában. Mindhárom beruházás befejeződi az ősz derekáig. Egy intézmény felújításra is szerződést köt pénteken az önkormányzat. Ez a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vizesblokkjainak korszerűsítését, illetve akadálymentes mosdók kialakítását foglalja magába. A költség 60 millióra rúg, a kivitelező az Ulbert Kft., a befejezési határidő pedig augusztus 31-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!