Közélet

2010.02.26. 14:40

Bajnai Gordon: a köztársaság 20 évében kevés ilyen ügy volt

A paksi atomerőmű bővítése nemzeti, stratégiai ügy - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az atomerőműben tartott sajtótájékoztatóján.

Vida Tünde

Hozzátette, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. kihelyezett igazgatósági ülésén fontos döntések születtek az atomerőmű jövőjét illetően. Az igazgatóság elfogadta a bővítés gyakorlati előkészítésére vonatkozó koncepciót és döntött a létesítést megindító projekttársaság létrehozásáról.

A miniszterelnök az atomenergia felhasználása mellett érvelt, mint mondta fontos szerepet játszik hazánk biztonságos energia-ellátásában, lehetőséget teremt az olcsó villamos energia előállítására, és arra, hogy Magyarország energiatermelése minél kevésbé szennyezze a környezetét. Mint mondta, ma ugyanazok az érvek szólnak az erőmű bővítése mellett, amelyek az építésére ösztönöztek.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bajnai Gordon: stratégiai ügy az erőmű bővítése Fotó: Gottvald Károly
[/caption]
Kiemelte, hogy szokatlanul egységes, széleskörű politikai konszenzus alakult ki e kérdésben. A köztársaság húsz évében kevés ilyen ügy volt, tette hozzá.

Az MVM részletes közleményt adott ki az igazgatóság által hozott döntésekről. Ebben az áll, hogy a grémium által elfogadott koncepció a következő időszak feladatait és a követendő alapelveket foglalja magába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!