Közélet

2010.03.13. 09:02

A gyermeki lélek megszenvedi a nyomort

Harminc százalékkal nőtt tavaly a Szekszárdi Gyermekjóléti Központ ügyfélforgalma.

I. I.

Tavaly a városban 375 családdal voltak kapcsolatban, amelyekben 627 gyermeket nevelnek. Súlyosbodtak ezen családok anyagi, lakhatási problémái, derült ki a szekszárdi gyermekvédelemben dolgozó szakemberek tanácskozásán.

Mint Szabó Alíz, a központ szakmai vezetője elmondta, évente úgynevezett települési tanácskozáson elemzik a gyermekvédelem helyzetét a jelzőrendszer szereplői és más szakemberek. Mindez kihat a családok belső életére és a hátrányok halmozódásához vezet. Nevelési problémákat okoz és romló tendenciát mutat a gyerekek pszichés állapota is - tette hozzá a szakmai igazgató.

A családon belüli erőszak témakörében dr. Buda Bernadett, a szekszárdi rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója adott tájékoztatást a távoltartás intézményéről. Ez lehetővé teszi, hogy a bíróság meghatározott időre eltávolítsa a bántalmazót.

Megnőtt a forgalom a családok átmeneti otthonában is, mondta el Weisz Gábor igazgató. A gyermekjóléti  központ nyolc városkörnyéki településsel működik társulásban, ezek mindegyikében megrendezték, vagy megrendezik a szakmai tanácskozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!