Közélet

2010.03.08. 13:34

Figyeljen! Három nappal előtte jelentenie kell a vámhatóságnál

Alkalmi rendezvényeken, piacokon is árusítható január 1-től bor, ezt a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának szabályairól szóló törvény módosítása tette lehetővé.

TEOL/M.I.

A változás lényege, hogy árusítás előtt be kell jelentkezni a vámhivatalnál.
Ez a változás lényeges, hiszen eddig a piacokon, vásárokban, közterületen, alkalmi rendezvényeken szigorúan tilos volt bort, pezsgőt, sört, gyümölcsbort értékesíteni. A cigarettára, dohányárura viszont nem vonatkozik a már említett kedvezmény, így ezeket továbbra sem lehet üzlethelyiségen kívül értékesíteni.

A cigarettán kívüli jövedéki termékeket (alkoholt, bort, sört, pezsgőt) piacon, vásáron közterületen azonban csak akkor lehet árulni, ha az értékesítés helye szerint illetékes vámhatósághoz – legkésőbb az értékesítés megkezdése előtt három munkanappal – bejelentik, hol, mikor és mit kívánnak eladni.

Ha nem egyszeri, hanem ismétlődő árusításról van szó, akkor az értékesítési napokat és a címet kell pontosan megjelölni. Az ehhez szükséges nyomtatványokat a szekszárdi Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál (Szekszárd, Damjanich u. 50.) ügyfélfogadási időben (hétfő: 8-14, szerda: 10-15.30 és péntek: 8-12) lehet beszerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!