Közélet

2010.03.18. 10:57

Padlón a fiatal család: két csöppséggel kerülhetnek utcára

Április végéig kapott haladékot egy fiatal család, melynek tagjai nem tudják fizetni hiteleiket. Gulyásék a hároméves kislányukkal és a háromhónapos kisfiúkkal kerülhetnek az utcára.

Vizin Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Alig húszezer forintból próbálnak megélni két kisgyermekükkel, amiből természetesen a jelzáloghitelt már nem tudják fizetni (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

– Önhibánkon kívül kerültünk ebbe a helyzetbe, mert a férjem, amíg csak tudott, dolgozott. Addig tudtuk törleszteni a hiteleinket – mondta Gulyás Antalné, Alíz. – Sajnos ő már egy jóideje munkanélküli, én pedig a pici fiúnkkal GYES-en vagyok, ezért nincs lehetőségünk a tartozásaink fizetésére. A szociális juttatásokkal együtt – folytatta – még a nyolcvanezer forintot sem éri el az az összeg, amiből havonta gazdálkodhatunk, a tartozásainkra és a létfenntartásunkra pedig több, mint hatvanezer forintot kell költsünk, így még húszezer forintunk sem marad a hiteltörlesztésre.

– A napokban sikerült felvennünk a kapcsolatot a férjem egyik rokonával, aki hajlandó annyi kölcsönt felvenni, hogy a háromszázezres tartozásunkat kifizethessük a banknak április végéig. Ez azonban ez csak akkor válik biztossá, ha kedvezően bíráláják el a kérelmét.

Mivel ingatlannal nem rendelkezik, ezért édesanyámék házát is kénytelenek voltunk beterhelni, így a kölcsön fedezete az a ház lenne – folytatta a feleség.

A helyi önkormányzat a lehetőségeihez mérten segíti a családot, tájékoztatta a TEOL.hu-t Rácz Róbert, Nak polgármestere. Hozzátette: sajnos nemcsak Gulyásék élnek nehéz körülmények között a településen, rajtuk kívül még legalább húsz családról tudnak, akik hasonló gondokkal küzdenek.

Abban tudtak segíteni az érintett családokon, hogy kamatmentesen átlagosan harminc-hetvenezer forint körüli összeget adtak nekik, amelyből legtöbben a villanyszámlájukat fizették ki – mondta a polgármester.

A fiatal család bizakodó, hiszen sikeres hitelkérelem esetén három héten belül megkaphatják a mostani jelzálogtartozásukhoz szükséges pénzt. Arra még nem mernek gondolni, hogy az újabb törlesztőrészleteket miből fogják kifizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!