Közélet

2010.07.31. 07:10

Az együttműködés híve a bizottság

Két témában nem döntött a közgyűlés gazdasági és mezőgazdasági bizottsága, mert az érintettek nem jelentek meg az ülésen, mondta Kővári László, a testület elnöke.

Ihárosi I.

Az együttműködésnek ezt a hiányát határozottan nehezményezte a bizottság. Távollétükben nem foglalkozott a bizottság a Szekszárdi Polgárőr Egyesület első és második negyedéves beszámolójával. Mint ismeretes, ennek az elfogadásához kötött a költségvetési támogatás kifizetése.

Több témában is egyeztetni szerettek volna az egyesülettel, amelynek a munkájával amúgy elégedettek, hiszen a plusz kéréseknek is mindig eleget tettek. Ugyanakkor összehangoltabb tevékenységet szeretnének elérni a településőrök, a polgárőrök, a közterület-felügyelők és a rendőrség között.

Az egyesület elnöke, Bakodi Róbert kérdésünkre elmondta, hogy csak hétfőn kapta meg a meghívót, már nem tudta átszervezni teendőit, ezért nem tudott részt venni az ülésen. A következő bizottsági ülésen azonban ott lesz.  

Ugyancsak később térnek vissza az őszi kiültetésű növények beszerzésére kiírt közbeszerzési pályázat elbírálására, mert ebben az ügyben szakmai segítségre lett volna szükségük, nem vitatva, hogy szép, virágos a város. 
Nem támogatta a bizottság a ZUG kérelmét, amelyben 4 millió forintot kértek annak az épületnek a felújítására, ahova korábbi helyükről költöztek. A legszükségesebb munkákhoz saját keretéből egymillió forintot már adott a bizottság. - Senki sem hatalmazta fel az egyesületet, hogy az önkormányzat terhére ilyen mértékű beruházásokba kezdjenek - fogalmazott Kővári László.

Halmosi István, a ZUG egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy aláírásokat gyűjtenek, s minden törvényes eszközt igénybe vesznek annak érdekében, hogy az önkormányzattól megkapják a felújítás kifizetéséhez szükséges összeget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!