Közélet

2010.07.04. 20:02

Az eső és a hőség sem riasztotta az ünneplőket - fotók!

Jó szolgálatot tettek az esernyők szombaton, amikor is várossá avatásának 15. évfordulóját ünnepelte Simontornya. Csupán egy esőfelhő adott okot az aggodalomra, ami éppen az ünnepi műsornak helyt adó Vár téri szabadtéri színpad fölött tornyosult és áztatta el a nézőteret.

H. E.

A testvérvárosból, Marpingen-Urexweilerből érkezett fúvós együttes ugyan pár percig még állta az esőt, ám végül a nézőkkel együtt ők is tető alá húzódtak, amíg el nem vonult a nyári zápor.

Aztán újra előkerültek az esernyők, de az ünnepi testületi ülés ideje alatt már napernyőként volt rájuk szükség. Csőszné Kacz Edit polgármester ekkor köszönte meg a lakosoknak azt a küzdelmet, amit az elmúlt években a város fejlődéséért tettek. Hangsúlyozta, hogy így bizonyították, joggal érdemelték ki annak idején a városi rangot.

A testvértelepülések képviselői ajándékokkal köszöntötték az évfordulót ünneplő Simontornyát. Marpingen első emberétől, Werner Laubtól egy hatalmas gyertyát vehetett a polgármesterasszony, a nyárádszeredai polgármester, Dászkel László egy vázával érkezett, míg Steinberg-Wernesgrün képviseletében dr. Hartmut Petermann nyújtott át egy festményt és egy ötliteres korsó sört. Az ital elfogyasztásában pedig minden jelenlévőnek módja volt segédkezni.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ifj. Virág József Tolna-Mözsről hibátlanul hajtotta a pónikat vasárnap
[/caption]
A város elismeréseit is szombaton adták át. A Simontornyáért díjat az Urexweileri Magyar Utazók Szervezete kapta, rendszeresen segélyszállítmányaik elismeréseként.

A közszolgálatért díjat Bodor Lászlóné vehette át, a Gyermekeinkért díjat Kósa Istvánné pedagógus és Csepregi Éva énekesnő érdemelte ki. A város fehérborának Scweigert György borát választották, a vörös pedig Császár Zsolté lett.

A polgárőrség egy Lada Nivával lett gazdagabb.
A napot a Zrínyi 1566 című rock musical zárta, másnap pedig a kettes-fogathajtó versenyre várták az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!