Közélet

2010.07.29. 10:09

Fegyveresek védik a mezőket

Már két mezőőr vigyáz a település biztonságára. Czeller Györgyöt júliustól bízta meg a feladat ellátásával a döbröközi önkormányzat.

R. T.

Szili Lajosné polgármester elmondta, azért döntöttek fegyveres mezőőr alkalmazása mellett, mert hatékony munkát végezhet, hiszen komoly intézkedési jogosítványokkal rendelkezik. Hozzátette, amikor lehetőség nyílt településőrök alkalmazására a falvakban, a képviselő-testület úgy döntött, nem él ezzel a lehetőséggel, mivel nem tartják elég hatékonynak ezt a munkakört. A településőrök nem rendelkeznek megfelelő jogosítványokkal, csak figyelhetnek, hatáskörük semmilyen sincs.

- Az új mezőőr szolgálatba állását is segíti normatív támogatás, ám a költségeket ki kell egészíteni. Az ehhez szükséges összeget elkülönítettük a szűkös költségvetésből - húzta alá a polgármester.

A faluban már dolgozik egy mezőőr, akinek a költségeit részben - a normatív támogatást kiegészítve - a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt. finanszírozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!