Közélet

2010.07.24. 09:41

Fontos információk nyugdíjasok számára!

Tájékoztatót adott ki a nyugdíjak kifizetésének, utalásának rendjével kapcsolatban az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

TEOL

Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek – meghatározott napon jut hozzá az ellátásához. Ha a nyugdíjas pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor a második féléveben az alább közölt táblázatban is tájékozódhat a banki jóváírások időpontjáról.

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének napjáig, de legfeljebb a jogosult elhalálozásának a napját magában foglaló naptári hónap utolsó napjáig.

A folyósító törzsszám, mint azonosító szám alatt folyósítja az ellátásokat. Ha elveszett vagy megrongálódott a törzsszámról szóló igazolás, azt pótolni lehet. Az erre irányuló kérelmet a folyósítási törzsszámra hivatkozással levélben, illetve a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság Ügyfélszolgálati Irodáján személyesen lehet benyújtani.

Ha megváltozik a lakcím, azt írásban kell bejelenteni, akár levélben, akár az erre a célra szolgáló nyomtatványon. E nyomtatvány a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatási szerveknél vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál beszerezhető, az ONYF honlapjáról  letölthető, de elfogadható a szokásos postai levélben vagy levelezőlapon történő bejelentés is. A bejelentést akkor is meg kell tenni, ha a nyugellátást bankszámlára utalják.

Bővebb információ a folyósítással kapcsolatban a www.onyf.hu honlapon, vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál: 350-0155, 350-2755, 350-8580, 270-8999, 06-80-204-884.

Az ellátások banki utalásának időpontjai 2010-ben

Augusztus 12. csütörtök

Szeptember 10. péntek

Október 12. kedd

November 12. péntek

December 3. péntek

Szeptember 10. péntek

Október 12. kedd

November 12. péntek

December 3. péntek -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!