Közélet

2010.07.30. 10:20

Kik is valójában az álláskeresők? - Íme!

A múlt évben a megyében állást keresők 38,5 százaléka csak 8 általánossal rendelkezett - tárja fel az az összefoglaló, melyet dr. Szabó Zsoltné terjesztett elő a megyei közgyűlés legutóbbi ülésén.

Sz. Á.

A regionális munkaügyi központ szekszárdi kirendeltségének igazgatója hozzátette, hogy 5,1 százalék még ezzel az alapvégzettséggel sem rendelkezett. Szakmunkás képesítése az álláskeresők 33,3 százalékának volt, 13 százalékuk pedig szakközépiskolai, illetve technikumi végzettséget mondhatott magáénak. Gimnáziumi érettségivel próbált munkát találni az állástalanok 6,6 százaléka.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők mindössze 3,4 százalékos arányt képviseltek. A férfiak körében jóval magasabb a szakmunkások, és jóval alacsonyabb az érettségizettek aránya, mint a nőknél. A képzettség meghatározó tényező, hiszen annak hiányában nagyon nehéz hosszú távon elhelyezkedni - húzta alá dr. Szabó Zsoltné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!