Közélet

2010.07.07. 18:48

Reménytelenségben: egy hónapja víz borítja az utat

Több, mint egy hónapja víz alatt van a regölyi vasútállomás felé vezető állami kezelésű út egy szakasza, a közelmúltbeli nagy esőzések nyomán a medréből kilépett Kapos, illetve a belvíz miatt – adtunk hírt kedden.

TEOL/S.K.

Az elöntés akadályozza az autós közlekedést Regöly felől a vasútállomás felé, illetve ellenkező irányból Csernyédpuszta felől Regölybe. Emiatt a pusztán lakók június eleje óta félig-meddig el vannak vágva a külvilágtól. A cikkben jeleztük: érdeklődtünk a Magyar Közút Zrt-nél, mi az elképzelés a víz által kimosott, megrongálódott útszakasz helyreállításáról.

Pécsi Norbert Sándor, a cég budapesti szóvivőjének írásos válasza szerdán megérkezett: a károkat a víz levonulásáig nem tudják pontosan meghatározni, így a szükséges munkák sem végezhetőek el szakszerűen és biztonságosan. A víz levonulása után viszont a burkolatban keletkezett károk ideiglenes helyreállítását elvégzi a társaság. 

A végleges megoldással kapcsolatban azt írta a szóvivő: a végleges helyreállítási munkák elvégzése (átépítés, magassági nyomvonal korrekció) körültekintő tervezést és közbeszerzési eljárást igényel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!