Közélet

2010.07.20. 15:55

Tábort vertek a madarászok - fotók!

Vasárnapig tartó nyári madarász tábor kezdődött a szálkai strandon, a programok között természetesen lesz madármegfigyelés, hálózás, gyűrűzés, és persze a strandolásra is marad idő.

Hargitai Éva

A növény és állatvilág rejtelmeivel ismerkedhet meg az, aki csatlakozik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szekszárdi csoportjának táborához. Többek között megnézheti, milyen a mocsári csiga tornyos háza, és a fialócsigáé, amely időnként eltorlaszolja háza bejáratát.

A szálkai strandon ugyanakkor régmúlt korok visszamaradt emlékeit is megtekinthetik a kicsik és érdeklődő nagyok, többek között megismerkedhetnek a tihanyi kecskekörmök, illetve a Szent László pénzek kialakulásának történetével is.

A vasárnapig tartó hagyományos nyári tábor programjai között természetesen lesz madármegfigyelés, függönyhálózás, gyűrűzés, kétéltű csapdázás, egy kicsit ismerkedhetnek a csillagászattal és a növényvilággal is.

Tekintettel arra, hogy a tavaly őszi, és az idei nyár eleji időjárás miatt jóval kevesebb fecske fészkel hazánkban, a tábor résztvevői a fajra különös figyelmet fordítanak. Többek között felmérik a szálka környéki populációt, ahol lehet meggyűrűzik a fiókákat, és műfecskefészkeket is készítenek. Mindezek mellett természetesen a strandolásra is marad idő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!