Közélet

2010.07.17. 17:56

Torontóba repülhetnek a tücskök

Két hétig vendégeskedik a Tücsök Zenés Színpad a Magyarokért Kanadában Egyesület meghívására Kanadában.

Szeri Árpád

Takács Katalin legelőször februárban, Tolnán látta és hallotta a szekszárdi Tücsök Zenés Színpad előadását. A Magyarokért Kanadában Egyesület elnökhelyettese abban a pillanatban elhatározta: ezt a tehetséges csapatot meginvitálja a tengerentúlra, Torontóba és környékére, több fellépés erejéig.

A történet csütörtökön Szekszárdon folytatódott, amikor is az elnökhelyettes már a részleteket egyeztette Béresné Kollár Évával, a színpad vezetőjével.

- Augusztus második felében indulnánk útnak, várhatóan tizenöten - közölte Béresné Kollár Éva. - Két héten át látnak bennünket vendégül Torontóban illetve környékén, ugyanezeken a helyszíneken várnak tőlünk - ottani magyarok - augusztus 20-i emlékműsorokat is. Ez nem lenne gond, hiszen tudunk válogatni a majd harminc órás repertoárunkból.

A gondot más jelenti: jelesül a költségek előteremtése. Bár Szekszárd önkormányzata rendszeres és nagyvonalú támogatója a csapatnak, azért a fejenként legkevesebb 200 ezer forintba kerülő repülőjegy miatt feltétlenül szükség lesz más forrásokat is felkutatni. Remélik, hogy ez eredményes lesz és augusztusban Kanadában öregbíthetik tovább Szekszárd jó hírét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!