Közélet

2010.07.12. 08:40

Vakáció! Nézze meg, hol nyaralnak a parlamenti képviselők!

Ezen a nyáron sem terveznek egzotikus nyaralást Tolna megye országgyűlési képviselői. Igaz, akad képviselő, aki a Fülöp-szigetekre utazik, de már ősszel és családi okból. A legnépszerűbb célpont idén is a magyar tenger, azaz a Balaton, de többek nyilatkozatában elhangzott Erdély is.

TEOL/Szeri Árpád

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nekünk a Balaton a Riviéra! Sok képviselő ugyanígy van vele, hiszen a magyar tengernél tölti vakációját
[/caption]

Dr. Braun Márton (Fidesz): – Még nem voltam nyaralni és egyelőre azt sem látom tisztán, hogy egyáltalán megyek-e, megyünk-e a családommal valahová. Ha igen, amit persze remélek, akkor nagy valószínűséggel a Balaton mellett pihenünk egy keveset.

Dr. Harangozó Tamás: (MSZP): – Egészen biztos, hogy csak augusztusban jut idő egy rövid pihenésre. A helyszínen még nem gondolkodtam. De azt elmondhatom, hogy nagyon vonz Erdély, azon belül a Gyalui-havasok egyik elhagyatott, vadregényes területe, a Dragan-völgye, ahol barátaimmal együtt már sokszor voltam. Talán sikerül most is visszatérnem oda.

Hirt Ferenc (Fidesz): – Elég sok munka vár rám ezen a nyáron is, a parlamenti elfoglaltság mellett azért a vállalkozásomra – az autószalonokra – is oda kell figyelni. Az sem kizárt, hogy most elmarad a nyaralás. Pedig jó lenne Erdélyt útba ejteni, avagy még inkább a tengert: utóbbinak kiváltképp nagy rajongója vagyok.

Horváth István (Fidesz): – Jelenleg még törjük a fejünket a családommal együtt, hogy hova is utazzunk, már ha lesz rá idő. Számításba jött a horvát tengerpart, Rab szigete, ami a gyermekek miatt kedvező. De nem biztos, hogy megvalósul. Úgyhogy első helyen marad a belföldi pihenés, nagy valószínűséggel a Balaton.
 
Patay Vilmos (Fidesz): – Július 19-e után két hét szabadságra megyek. Ezt az időt Tolna megyéhez egészen közel, Dunaszekcsőn töltöm el. Ezen a Bátától délre található, Duna-parti kistelepülésen gyerekeskedtem, itt nőttem fel, akárcsak a feleségem. Nagyon jól érzem magam ifjúkorom nyugalmas színhelyén, mely kitűnő lehetőséget ad a pihenésre.

Potápi Árpád János (Fidesz): – Családom már eltöltött egy kis időt a Balatonnál, egészen pontosan Sóstón: sajnos, egyéb elfoglaltságaim többször is elszólítottak innen. Ezen a nyáron már jártam Erdélyben, Csernakeresztúron, illetve Németországban, Wernauban: bár ezek hivatalos utak voltak, de azért módot adtak egy kis kikapcsolódásra is. Augusztusban már biztos, hogy sehol sem nyaralunk, hiszen ebben a hónapban Bonyhádon egymást érik a fesztiválok: ezeken pedig itt kell lennem. 

Dr. Puskás Imre (Fidesz): – Ebben a hónapban lesznek egy évesek ikergyermekeim, ebből következően olyan nagyon "elszánt" nyaralást nem tervezünk. Néhány napos pihenésekre azért biztosan lesz alkalmunk. Magától értetődően olyan helyeket – biztonságos és nyugalmas vízpartokat – igyekszünk keresni, melyeken ilyen pici gyermekek is jól érezhetik magukat.

Tóth Ferenc (Fidesz): – Állandó ápolásra szoruló családtagunk miatt nem tervezhetünk huzamosabb ideig tartó nyaralást. Legfeljebb hétvégente megyünk majd néhány közeli helyre. Illetve, nekem marad a faddi Duna, kedvelem ezt a helyet, akárha csak nézelődöm is itt félnapokat. A nyári hiányt azért majd szeptember végén bepótoljuk, hiszen ekkor feleségemmel együtt a Fülöp-szigetekre utazunk. Itt köt házasságot a kisebbik fiam, erről a családi ünnepről nem hiányozhatunk.

Dr. Vejkey Imre (KDNP): – Augusztus elejéig egészen biztosan rengeteg parlamenti munka vár rám is. Mások mellett a határon túli magyarok ügyeivel, az alkotmány-előkészítéssel foglalkozom, emellett törvénytervezetet nyújtottam be az adományokat érintő Áfa ügyében. Terveim szerint augusztus 10-től 20-ig Balatonföldváron nyaralok: szeretek bográcsban főzni és számomra jól eső érzés vendégül látni a baráti kört. Az ilyen nyaralásnak hangulata van. Elárulom azt is, hogy – már csak a nevem miatt is – biztosan elmegyek a nyáron Nagyvejkére és Kisvejkére is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!