Közélet

2010.08.30. 09:08

A német kisebbség Szekszárdon ünnepelt - fotók!

A nagymányoki nemzetiségi ifjúsági fúvószenekar, a györkönyi és a mözsi hagyományőrző kórus, valamint a németkéri tánccsoport is fellépett az idei nemzetiségi kulturális gálaműsoron.

I. I.

– A második megyenaptól kezdve, tehát 11. alkalommal mindig valamit sajátosat tesz hozzá a rendezvénysorozathoz a Tolna Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége – mondta dr. Józan-Jilling Mihály elnök.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Mözsi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Kórus énekel Fotó: G. K.
[/caption]
Az idei nemzetiségi kulturális gálaműsort szombaton a Garay Gimnázium dísztermében rendezték. A folyamatosan csepergő eső miatt az ünnepség előtti térzenét is a teremben adta elő a nagymányoki nemzetiségi ifjúsági fúvószenekar. Fellépett rajtuk kívül a gálaműsorban a györkönyi és a mözsi hagyományőrző kórus, valamint a németkéri tánccsoport.

Arra a kérdésre, mennyire elégedett a német kulturális autonómiával Tolna megyében, dr. Józan Jilling Mihály ezt válaszolta: - Úgy vagyok ezzel, mint 1867 után a magyarok. Aki józanul látta a helyzetet, az meg volt elégedve, legfeljebb a forrófejűek mondhattak mást. A magam részéről nem tartozom ezek közé. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy most már nincs több tennivaló. A mi oldalunkról a szövetség szerepe a koordináció a többi önkormányzattal, a kultúra támogatása, ez jól is működik.

A hagyományok szerint a szerdai megyenapon adják majd át a kisebbségi munka elismeréseként a kitüntetéseket, amelynek a rangját az is erősíti, hogy a megyével közös ünnepségen kerül rá sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!