Közélet

2010.08.13. 06:38

Az uszodából szállt az ének - fotók!

A szentegyházi Gyermekfilharmónia együttes tagjai vették birtokba csütörtök délután a szekszárdi strandot.

TEOL/H.É.

Azt már az uszodából kiszűrődő énekszóból is ki lehetett következtetni, hogy különleges vendégek érkeztek. Néhány lány a medencében hűsölve, népdalokkal, gyönyörű hangjával örvendeztette meg a többieket. Nem gyakoroltak, buliztak.

A fiatalok koncertturnéjuk egyik állomosaként, a Szekszárdi Védegylet, dr. Tóth Csaba Attila meghívására érkeztek a megyeszékhelyre, ahol a szekszárdi vízmű is megvendégelte őket. Ebéddel, a vízmű és az Alisca Terra dolgozói által készített  süteménnyel, buktával, és a gyerekek nagy örömére dinnyével is megvendégelték őket.

Délután a Nem Adom Fel Alapítvány szintén a strandon vendégeskedő tagjaival, fogyatékkal élő fiatalokkal is megismerkedtek. A 140 tagú együttes este a Léleképítő előadássorozat keretében a Béla király téri római katolikus templomban adott koncertet, ezzel is megköszönve a szíves vendéglátást. Változatos repertoárjukban klasszikusok, magyar népdalok, és más nemzetek dalai is helyet kaptak.

A Magyar örökség-díjas csoportot pénteken még Gyönkre várják, azután az ország nyugati része felé veszik az irányt. Mint azt Haáz Sándor, az együttes vezetője elmondta, minden nyáron turnéra indulnak. A 9-17 év közötti gyerekek számára ez jutalom, ami össze is tartja a csoportot.

A túrát, amennyire lehet, költségtakarékosan oldják meg, egyesületekkel, iskolákkal együttműködve a szállásért ellátásért cserevendéglátással és a hangjukkal fizetve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!