Közélet

2010.08.09. 11:24

Fokozottan kell figyelni útközben a kánikulában

A rendkívül magas nappali hőmérsékletre való tekintettel az Állami Autópálya Kezelő Zrt. megfontolandó tanácsokkal szolgál a gyorsforgalmi úthálózaton közlekedők számára.

TEOL/M.Á.

Ugyanis az autópályán utazókat nemcsak a téli útviszonyok, az orkánerejű szél vagy a zuhogó eső teheti próbára, hanem a kánikula is. Nagyon fontos, hogy mindenki csak kifogástalan műszaki állapotban lévő járművel induljon útnak, és indulás előtt ellenőrizze a folyadékszinteket (fékfolyadék, motorolaj, hűtőfolyadék).

Lehetőség szerint tele tankkal kell elindulni, és az utazók létszámához igazodva megfelelő mennyiségű italt is be kell készíteni az autóba. Javasolt az árnyékolás (különösen, ha kisgyermekek, vagy idős emberek utaznak a járműben), illetve a légkondicionáló készülékkel ellátott járműben ajánlatos a hűtést bekapcsolni. Útközben érdemes gyakrabban pihenőt tartani, amire csak a kijelölt pihenőhelyeket szabad használni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!