Közélet

2010.08.01. 20:12

Imola ülte meg a legbetyárosabban

Lovaké és lovasoké volt a dunaföldvári vásártér szombaton. Itt rendezték meg a második Betyárnapot.

Vida T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kiss Józsefnek, no persze magának, Sebestyén László hozott frissítőt Fotó: Mártonfai Dénes
[/caption]

Az ötlet, ahogyan az egyik szervező, Téglár István elmondta, Madocsáról való. Ott már többször rendeztek hasonló programot sikerrel. Ezen felbuzdulva fogott össze három lótartással foglalkozó gazda – Téglár István, Gálik Ferenc és Görög Ferenc – és szervezte meg tavaly is, idén is a rendezvényt, amelynek gerincét a fogathajtó verseny adja. Idén körülbelül tizenöt fogat érkezett a programra helyből, Madocsáról, Bölcskéről és Dunaegyházáról.

Lehetőség volt arra, hogy többen is rajthoz álljanak egy kocsival, így például délután a népi fogatok versenyében tizenkilenc hajtót rangsoroltak. Itt egyébként a madocsai Araczki Attila bizonyult legjobbnak, míg a délelőtti futamban a helybeli Gödör Ferenc. Lovasok számára indítottak sprint futamot is: ezt Kecskés Imola nyerte meg.

Téglár István arról is beszámolt, hogy a támogatóknak és versenyzőknek gulyáslevest főztek, sőt még a nézők egy részét is megvendégelték. A versenyek szünetében musical bemutató és csikósok szórakoztatták az egybegyűlteket, sőt ifjú Tóth Lajosnak köszönhetően pusztaötöst is láthattak.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!