Közélet

2010.08.23. 04:15

L.L. Junior fergeteges műsort adott a romanapon

Végig sok volt az érdeklődő a cigány kisebbségi önkormányzat romanapján, de a legtöbb nézőt L.L. Junior fellépése és a tűzijáték vonzott.

TEOL/V.T.

Első napon a németkéri futballcsapatot kihívta, aztán 5–4 arányban le is győzte a roma válogatott. Másnap gazdag kulturális programmal készültek, a már említett koncert mellett több helyi és környékbeli amatőr csoport számára biztosítottak fellépési lehetőséget. Átadták a cigány kisebbségi önkormányzat által alapított közéleti díjat is. Igaz csak az egyik díjazottnak, mert Orsós Zsuzsanna, aki biológus, rákkutató, nem tudta most átvenni.

A másik díjazott Orsós Józsefné pedagógus, aki volt gyermekvédelmi felelős és a cigány önkormányzat alapító tagja. Sok gyermek nőtt fel a keze alatt, sokat tett értük, mondta Pongó Ignác, a cigány önkormányzat elnöke. Hozzátette, körülbelül 7-800 ember számára főztek háromféle pörköltet. Este, a koncerten, tűzijátékon legalább ezerötszázan voltak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!