Közélet

2010.08.23. 11:53

Négy napon át ünnepelt a kisváros

Címkék#bátaszék

Különleges apropója volt idén Bátaszéken az augusztus 20-i ünnepségeknek, hiszen egyúttal a várossá avatás 15 évfordulóját is ünnepelték.

H. É.

A település megadta a módját, az önkormányzat és a Bátaszéki Ipartestület négynapos programsorozattal készült a jubileumra.
Többek között bemutatták a város múltját, jelenét is a nagyérdemű elé táró, gazdagon illusztrált Bátaszék Kisváros tájak és kultúrák találkozásában című kötetet.

Szent István napján szentmisét, majd ünnepi képviselőtestületi ülést tartottak, délután pedig átadták az új Iparosházat, száz évvel azután, hogy annak elődje elkészült.

Szombaton az ötödik alkalommal megtartott Iparos Grill Fesztiválra színes programokkal várták azokat, akik a jó időben, jó társaságban, jó ételek és italok mellett szerettek volna kapcsolódni.

A hosszú, ünnepi hétvégét végül vasárnap a Művelődési Házban, a hagyományőrzés jegyében Felvidéki Esttel zárták. A nagyérdeműt a Bátaszéki Felvidéki Néptánc Együttes, valamint a velük régóta kapcsolatban álló, a szlovákiai Zselízről érkezett Kincső tánccsoport bűvölte el színvonalas produkciójával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!