Közélet

2010.08.31. 19:26

Újra áll a bál a bukott polgármester nyilatkozata miatt

Rittinger Roland mőcsényi képviselő szerint Krachun elemér korábban lemondott polgármester közpénzből kampányolt egy újságnak adott interjúban. A képviselő-testület szerint Krachun az ősszel ismét indul a polgármesteri székért.

Hanol E.

„Közpénzből történő kampányolás esete forog fenn.” – áll egy hírportálunkhoz eljuttatott levélben, amelyet Rittinger Roland, a mőcsényi képviselő-testület egyik tagja fogalmazott.

A kijelentés a TETT Hírlap legutóbbi számában megjelent egyik interjúra vonatkozik, amely Krachun Elemérrel, Mőcsény háromnegyed évvel ezelőtt lemondott polgármesterével készült. Ebben, a korábban három cikluson át a település élén álló vezető az őt ért, szerinte igaztalan vádakra reagál, illetve dr. Márton Gabriella körjegyző munkáját értékeli, szakmai hiányosságokról beszél.

A Krachun Elemérrel szemben álló képviselő-testület és a körjegyző kampányt sejt a megjelent írás mögött, ugyanis tudomásuk szerint az egykori vezető ismét harcba száll a polgármesteri tisztségért.

Nehezményezik, hogy míg a Társadalmi Ellenőrző és Tájékoztató Társuláshoz tartozó hat másik település polgármestere az elmúlt ciklust értékeli, addig mőcsényi részről a leváltott Krachun nyilatkozik a közpénzből fenntartott TETT által kiadott lapban.
Továbbá sérelmezik, hogy sem a körjegyzőnek, sem az alpolgármesternek, sem pedig képviselő-testület valamelyik tagjának nem volt lehetősége a megszólalásra.

Ezzel valamelyest ellent mondanak a TETT Hírlapot szerkesztő Decsi-Kiss János szavai. Az újságíró elmondta, hogy ő a lapszám elkészítése előtt megkereste Lacza András alpolgármestert, hogy értékelje az előző négy évet, ő azonban azzal utasította el a lehetőséget, hogy csak az elmúlt háromnegyed évvel kapcsolatban tudna bármit is mondani.

Azt azonban Decsi-Kiss vitathatatlannak tartja, hogy Krachun Elemér idején jelentősen fejlődött Mőcsény és a változásokat elősegítő döntéseket a képviselő-testület is megszavazta. A falu lakossága is mögöttük állt.

A szerkesztő azt is hangsúlyozta, hogy a zúgolódást kiváltó interjút témája miatt nem lehet összehasonlítani a lapban megjelent többi anyaggal, és úgy látja, hogy ez a mostani eset is csak a békétlenséget szolgálja.

A képviselő-testület részéről felmerült még egy kifogás, még pedig az, hogy a Hírlapot kiadó TETT élén Krachun Elemér testvére, Krachun Szilárd áll. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!