Közélet

2010.09.13. 18:38

Több mint ezer diák ül idén az iskolapadokban

Több, mint ezeregyszáz általános-, illetve középiskolás tanuló kezdte meg az idei tanévet a város iskoláiban, a legtöbben a Wosinsky Mór Oktatási Intézményben (WMOI).

TEOL/S.Zs.

Hága Lászlóné igazgató elmondta, hogy a Wosinsky iskolában 366, a Széchenyiben 191, a mözsi I. István iskolában 102, míg a kijelölt tagozaton 17 diák tanul szeptember elsejétől. 91 elsős jött a három iskolába, több, mint az előző tanévben.

A WMOI-ban szeptembertől egy tanulócsoporttal kevesebb indult, mivel a mindössze nyolc mözsi ötödikest a Wosinsky iskola két ötödik osztályában helyezték el. Újdonság, hogy második osztály végétől ismét osztályozás lesz a szöveges értékelés helyett.

A Szent Mór katolikus általános iskola 111 diákkal kezdte a tanévet – tájékoztatott Kleinné Hága Györgyi tagintézmény vezető. Az elsősök ott 11-en vannak.

A Sztárai Mihály Gimnázium tizenegy osztályába összesen 327 diák jár jelenleg. Dr. Novothné Bán Erzsébet igazgató elmondta, hogy a hat évfolyamos képzés elsősei, azaz a hetedikesek harmincan vannak, míg az 1+4 évfolyamos, nyelvi előkészítő képzés „nulladikos” osztályában 24 diák kezdte a gimnáziumot. Az igazgató arról is beszámolt, hogy az elmúlt tanév végzősei esetében a felvételi arány hozzávetőleg nyolcvan százalék volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!