Közélet

2010.12.20. 21:41

A közösségszervezők visszatekintettek

Címkék#Iregszemcse

Húszéves a Tolnatáji Szövetség; tolnai és baranyai népművelők alapították 1990-ben. A jubileumi ünnepséget hétfőn tartották Iregszemcsén.

TEOL/W.G.

Először tapasztalatcserén vettek részt a népművelők a polgármesteri hivatal dísztermében, majd megtekintették a művelődési házban a Mágnás Miska című darabot.

Egy könyv is megjelent ez alkalomból, Say István szerkesztésében. A kötetben népművelői vallomások kaptak helyet. Tíz-tizenöt szerző ismerteti a szakmában töltött húsz évét, a múlt szépségeit, hibáit és a megújulás lehetőségeit.

A kulcsszó a közösségszervezés. Napjainkban ez fontosabb, mint valaha. A rendezvény házigazdája, az iregszemcsei művelődési házat vezető Dobos Andrea is ezt vallja. Közösség, helyi kisközösség, az Iregszemcse Térségi Amatőr Színtársulat adta elő a Mágnás Miskát is, immár kilencedik alkalommal. Tavaly hasonlóan szép sikersorozatot könyvelhettek el, amikor a Csárdáskirálynőt vitték színre.

TEOL/W.G. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!