Közélet

2010.12.07. 18:12

A Magyar Kultúra Napján tervezik az ünnepélyes átadást

Címkék#dombóvár

Befejeződött a Művelődési Ház és Könyvtár épületének felújítása.

TEOL/R.T.

Az önkormányzat a „Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010” programhoz kapcsolódó pályázaton a projekt megvalósítására közel 590 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Uniótól és a magyar államtól.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A könyvtár munkatársai költözködnek vissza a felújított épületbe (Fotó: Tilinger Sándor)
[/caption]

Az épület harminc évvel ezelőtt épült, állaga a három évtizedes folyamatos használat következtében meglehetősen leromlott.  A nyáron kezdődött beruházásnak köszönhetően az épület kívül és belül is megújult, három színháztermet alakítottak ki az épületben.

Az egyik az alagsorban pinceszínházként üzemel majd. A másik a kiselőadóban kapott helyet, a harmadik pedig maga a színházterem lesz. Mindegyik helyiség legalább 120 látogatót lesz képes befogadni, illetve megfelelő fény és hangtechnikát is kap.

Természetesen a villamos-, a víz- és szennyvízhálózatot is korszerűsíteni kellett, de a külső homlokzat is megszépült, a könyvtár külön bejáratot kapott.

A Városi Könyvtár dolgozói megkezdték a volt mozi épületéből a visszaköltözést, a Művelődési Ház Nonprofit Kft. munkatársai is azon dolgoznak, hogy az ünnepélyes átadásra – ami a tervek szerint 2011 januárjában, a Magyar Kultúra Napján lesz – minden elkészüljön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!