Közélet

2010.12.02. 17:01

Játékos napot tartottak Vörösmarty születésnapján - fotók

Idén megtartották a már hagyományosnak számító Vörösmarty-napot december 1-jén, a költő születésének évfordulóján.

Vizin B.

– Akárcsak az eddigieken, az idei Vörösmarty-napon is remek programokkal készültek tanáraink, – mondta mosollyal az arcán Tiber Gréta. A nyolcadikos hölgy arról mesélt, hogy neki a legjobban a reformkori ételeket bemutató terem tetszett, amely része volt az egésznapos játékos sorozatnak.

Ez a felhőtlen öröm minden vörösmartys kisdiák arcáról leolvasható volt szerda délelőtt. Ottjártunkkor az alsósok csapatversenyen vettek részt a tornateremben. Önfeledten játszottak, egymást bíztatva sportoltak. Míg a nagyobbak a reformkorhoz kapcsolódó vetélkedőkben csillanthatták meg tudásukat.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az alsósok játékos vetélkedőkben mérték össze tudásukat a tornateremben Fotó: Mártonfai Dénes
[/caption]
– Kora délutánig tartott a program, amely szemlátomást nagy sikert aratott a gyerekek körében, – mondta Bechtel Helmut Herman, a Vörösmarty Mihály Általános iskola igazgatója.

Hozzátette: minden évben igyekeznek feledhetetlenné tenni a tanulóknak az iskola névadójáról elnevezett napot, amelyet december elsején tartanak: Vörösmarty Mihály születésnapján.

Reggel ünnepi műsorral kezdődött az esemény, ezt követték a kulturális, szórakoztató programok. Sőt, az elsősöket ugyancsak ezen a napon fogadják vörösmartysoknak. Így decembertől büszkén viselheti az aprónép is az iskola címerével ellátott kitűzőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!